Stel je voor: Anneke Teunissen

      Geen reacties op Stel je voor: Anneke Teunissen

Dit artikel is de eerste in een hopelijk lange reeks, waarin we aan één van onze vrijwilligers vragen om eens iets over zichzelf en hun werk als vrijwilliger te vertellen.


Mijn naam is Anneke Teunissen en sinds 1 januari 2013 maak ik mij nuttig als vrijwilligster bij de Kaartensoos in Dienstencentrum “Petuniatuin”. Samen met Ina van Put en Sonja Bos proberen wij  leuke ontwerpjes te bedenken en deze met een groep van 13 dames na te maken.

Voordat wij deze taak op ons namen, hadden de dames al 12 jaar kaarten gemaakt met onze voorgangers, die hun werk tot volle tevredenheid hadden gedaan.
Wij gingen heel anders te werk, we maakten ieder een voorbeeldkaart en de dames mochten de kaarten op eigen wijze beplakken en versieren. Dit hield in dat er aan het einde van de ochtend 13 totaal verschillende kaarten stonden. Al snel waren wij volledig geaccepteerd. Mocht de kaart voor sommigen te moeilijk zijn, omdat ze wat slechter zien of dingen wat te ingewikkeld zijn, dan zoeken we een wat eenvoudigere oplossing.

Voor Kerst, Pasen en de zomervakantie sloten we af met een door ons, vrijwilligers, zelf gemaakte lunch aan het einde van de vrijdagochtend. Sinds vorig jaar Kerstmis zijn we met de dames gaan lunchen bij “de Beren” aan de Noord-Aa. Het was erg gezellig en de dames waren erg enthousiast over dit uitje.

Naast de kaartensoos heb ik mij ook aangemeld voor het project:  “Begeleiding van patiënten na ontslag uit het ziekenhuis”.

Mijn hobby’s zijn o.a. het maken van portretten met pastelkrijt en pastelpotlood. Met name dieren, honden en katten, teken ik heel graag en ik krijg hiervoor ook regelmatig opdrachten.

In 1990 ben ik me, met de oude mandoline van mijn schoonvader, gaan melden bij het Zoetermeers Mandolineorkest “Euromusica”. Ik had nog nooit een instrument bespeeld en kon geen noten lezen. Dat heb ik daar geleerd en al snel speelde ik mee in het orkest. Inmiddels ben ik ruim 25 jaar secretaris.

We treden regelmatig op in zorgcentra in Zoetermeer en omstreken. Dit jaar bestaat het Mandolineorkest, dat vroeger de naam “Terang Boelan” droeg, 70 jaar. Ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan, geven wij een jubileumconcert op maandag 18 december in de Katholieke kerk “De Doortocht” aan de Hekbootkade 60 te Zoetermeer. De toegang is gratis. We hopen daarbij veel mensen te kunnen begroeten en laten kennismaken met deze mooie muziek.

Graag tot ziens
Anneke Teunissen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *