THRILLER………….

      Geen reacties op THRILLER………….

Toen Michael Jackson dit nummer schreef moet hij vast de wedstrijd van ADO van gisteravond voorzien hebben! Want wie had zo’n score verloop tussen de nummers 2 en 3 van de KKD nu verwacht? Bij rust 0-2, en dan in de tweede helft 3-2, 3-3 en (uiteraard) in het Haags Kwartiertje 5-3!
Weliswaar pakt De Graafschap dit seizoen zijn meeste punten in uitwedstrijden (net zoals wij trouwens) maar het scorend vermogen was in 19 wedstrijden maar 26 doelpunten. En nu ineens 3 erbij. V.w.b. de tegengoals een zelfde soort verhaal: in 19 wedstrijden slechts 23 en nu 5 erbij!

Die 3 tegendoelpunten stonden niet in de doelstellingen van onze trainer voor de tweede seizoenshelft. Immers hij wilde veel minder tegendoelpunten (tot gisteravond 23) en hij wilde niet steeds op achterstand komen. Maar ach, wat maakt dat eigenlijk uit als je een voorhoede hebt die altijd scoort. Want zoals Johan Cruyff ooit zei, als je iedere wedstrijd maar 1 doelpunt meer maakt dan je tegenstander win je ze allemaal. En die uitspraak kwam vannacht in mijn dromen steeds terug. Want als we dit inderdaad blijven doen (zelfs met 3 tegendoelpunten niet meer verliezen) dan kan het toch niet anders dan dat de weg naar de Ere-Divisie voor ons open ligt…… Maar ik herinner me dat ik vorig seizoen ook al eens schreef “maar ach wat leg ik toch te dromen…….” op het moment dat de derde periode-titel voor het grijpen lag, dus een beetje voorzichtigheid is op zijn plaats. Want we weten helaas nog maar al te goed hoe dat seizoen afliep (niet meer aan denken!).

Maar wat een feest toch gisteravond. Dat begon al 10 minuten voor de wedstrijd met een geweldige lichtshow. Die was nu mogelijk omdat het stadion van nieuwe verlichting was voorzien. Ook de doelpunten werden nu buiten “Oh, oh Den Haag” nog extra gevierd met een kleine lichtshow erbij.

In de eerste helft wilden de kansen er maar niet in. Maar wel dus 2 tegendoelpunten. Dus dit keer maar met lange tanden in de rust het warme broodje nuttigen. Maar zie na 1 minuut in de tweede helft lag de aansluitingstreffer er al in! Dus werd de smaak van het broodje toch gelijk weer wat lekkerder. En dat zette door. Want snel volgden de 2-2 en de 3-2. Kat in het bakkie dus dacht iedereen. Maar nee toch weer uit een hoekschop de gelijkmaker. Maar omdat zoals in de laatste wedstrijden onze hoop in  bange dagen “het Haags Kwartiertje” ons opnieuw niet in de steek liet met 2 doelpunten zetten we De Graafschap toch nog op 4 verliespunten achterstand! En werd het eindelijk “stil aan de overkant”. Dat bleef het na de wedstrijd in de rest van het Bingoal-stadion uiteraard niet want met “Oh, oh, Den Haag en Laat de zon in je hart” werd deze overwinning op het veld en de tribunes weer uitbundig gevierd.

Dus heel goed gemutst na het zoals altijd geweldige avondje ADO gingen we na de borrel rond de klok van half 11 met onze chauffeur George weer terug naar Sweet Lake City.

Ron Kientz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *