Uitreiking levensboeken

      Geen reacties op  Uitreiking levensboeken

Op 22 februari 2017 vond de jaarlijkse officiële uitreiking van levensboeken plaats. In het afgelopen jaar zijn er 8 levensboeken gemaakt. Deze werden door de schrijvers aan hun vertellers overhandigd.

De schrijvers Arnold Herbig (maakte zelfs 2 boeken), Angelique Stigters, Caroline Richelle, Leonie van der Geest, Lidwien van den Aardweg en Ankie van der Valk) vertelden over hun ervaringen bij het maken van het boek. Willie Weekamp kon helaas niet aanwezig zijn. Ina Goos  schreef zelf geen levensverhaal maar hielp één van de schrijvers om het verhaal klaar te maken voor de drukker.

De schrijvers waardeerden het dat de vertellers zo open waren in de gesprekken en veel vertrouwen in hen stelden.

De vertellers lichtten de inhoud van hun boeken nog wat toe. Een aantal van hen had de 2e wereldoorlog in Nederland of in Ned. Indië bewust meegemaakt en haalden herinneringen hieraan op die hen hun hele leven zijn bijgebleven. Ze waren erg blij met hun levensboek en bedankten hun schrijvers voor al het werk dat ze gedaan hebben.

Deze genoeglijke avond werd georganiseerd door Ankie van der Valk, contactpersoon van het UVV-levensboekenproject. Namens het bestuur van de UVV was de voorzitter Piet Bots aanwezig. Wil Horst (ook een levensboekenschrijfster) zorgde voor de drankjes en de hapjes.

Eveneens aanwezig was Robbert Roos, journalist van het Streekblad. Hij schrijft een artikel over het levensboekenproject want voor de voortgang van het project is weer behoefte aan nieuwe vertellers én schrijvers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *