UVV Zoetermeer viert knalfeest!

      Geen reacties op UVV Zoetermeer viert knalfeest!

Op zaterdag 25 mei heeft de Unie van Vrijwilligers zijn 50-jarig bestaan gevierd met een spetterende feestavond voor de vrijwilligers in Club Entree aan de Boerhaavelaan 33.

Peet Vermeulen van Verba Productions heette, verkleed als Lakei, onze gasten welkom en begeleidde ze naar hun tafel in de sfeervol aangeklede ruimte.

Ilona en Conrad van DNN Service hadden de feestcommissie geholpen en de begane grond van het pand speciaal voor deze gelegenheid omgetoverd tot een beregezellige feestzaal. Tussen half vijf en vijf uur werden de vrijwilligers buiten verwelkomd door muziek van muziekvereniging Buytenrode.


Rond vijf uur arriveerde ook wethouder Ingeborg ter Laak, die samen met de voorzitter Piet Bots een rondje fietste op een duofiets als startschot voor het nieuwste project van UVV, Fietsmaatjes Zoetermeer. Daarbij werden de heer en mevrouw van der Vlist, die hun garage als stalling voor de eerste duofiets ter beschikking stellen ook even in het zonnetje gezet.

Nadat iedereen was gearriveerd en een plaatsje in de feestzaal had bemachtigd, verzorgde Piet Bots samen met de wethouder ter Laak de aftrap van de avond.  Hij benadrukte dat 50 jaar vrijwilligerswerk vanaf 1974, toen UVV startte in verzorgingshuis De Schoutenhoek tot nu toe met door de jaren heen steeds nieuwe projecten, waarvan Fietsmaatjes als meest recente,  toe te schrijven is aan het DNA van de UVV-organisatie: Het vermogen om door de jaren heen steeds mee te bewegen met de ontwikkelingen in de stad en in de samenleving.

Cruciaal is het menselijk contact dat in alle projecten centraal staat. Hierdoor is het vrijwilligerswerk niet alleen nuttig, maar ook leuk en gezellig. En dat maakt dat vrijwilligers zich jarenlang verbinden aan de organisatie.  

Tenslotte ook het vermogen om met andere organisaties samen te werken, waarbij ook hoort om op tijd in te zien dat activiteiten beter door anderen gedaan kunnen worden.

Maar bovenal belangrijk zijn al die vijftig jaar de vrijwilligers die met hun inzet gezicht hebben gegeven aan de vele vrijwilligersactiviteiten van UVV Zoetermeer. Piet Bots dankte daarom alle vrijwilligers voor hun geweldige inzet in een halve eeuw en concludeerde dat met dit feest het ook vooral de bedoeling is om hen in het bijzonder te eren.

Wethouder Ingeborg ter Laak beaamde daarna dat het een bijzondere prestatie was om vijftig jaar lang vrijwilligerswerk in de stad te doen en je als organisatie steeds aan te passen. Het inspelen op ontwikkelingen, kansen zien en daarop acteren kenmerkt de organisatie. Als voorbeeld noemde ze de coronacrisis, toen de boodschappendienst van UVV in korte tijd (overigens in samenwerking met andere organisaties) werd uitgebouwd en kwetsbare Zoetermeerders, die niet meer naar buiten durfden, werden geholpen.

Dat de samenleving niet meer zonder vrijwilligers kan en UVV binnen de stad daar vijftig jaar lang een belangrijke bijdrage aan heeft geleverd heeft het stadsbestuur doen besluiten om een oorkonde aan de organisatie uit te reiken. Deze werd door de wethouder aan Piet Bots overhandigd, waarna met een feestelijke toast het feest losbarstte.

Spreekstalmeester Peet, nu uitgedost als een rondborstige  kok,  nodigde de gasten uit voor het dinerbuffet.  De Berkley Brothers bewogen zich als trio door de zaal en speelden lekker in het gehoor liggende muziek, terwijl Cater & Co ervoor zorgde dat de gasten culinair aan hun trekken kwamen.

Na afloop van het dinerbuffet werden de gasten verrast met een voorstelling van de cabaretgroep Plankgas. Die liet op humoristische wijze en in hoog tempo een aantal  zeer herkenbare situaties uit de vrijwilligerspraktijk van UVV de revue passeren. Dit tot grote hilariteit van de aanwezigen.

Daarna nodigde onze spreekstalmeester, die inmiddels weer van kostuum gewisseld was en nu met een pruik op en gehuldigd in een pandjesjas, iedereen uit voor het dessertbuffet dat op spectaculaire wijze met vuurwerk van start ging. Ook dat onderdeel werd weer begeleid door de Berkeley  Brothers.

Daarmee was de avond nog niet ten einde want inmiddels weer verkleed, nu toepasselijk bij een vijftigjarig jubileum als golden boy in een goudkleurig kostuum gestoken, kondigde Peet het optreden aan van Marcel de Zoete, beter bekend als de ‘zingende slager’, die samen met zijn dochter een groot aantal Nederlandstalige en Engelse hits ten gehore bracht.

Zijn optreden was zo aanstekelijk dat het voor een aantal vrijwilligers onmogelijk bleek om te blijven zitten en maakte dat de beentjes van de vloer gingen.

Rond de klok van elf werd het feest afgerond, waarbij de gasten allemaal nog een jubileum paraplu als aandenken mee kregen.

Die hadden ze gelukkig niet meteen nodig, want de weergoden waren ons deze avond goedgezind.

Alle mensen die deze avond mee maakten zijn het er wel over eens: dit was een knalfeest waar nog heel lang over doorgepraat zal worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *