Uw Verhaal Verteld

Veel ouderen zitten vol met verhalen over vroeger. Logisch, want in ieders leven gebeurt van alles. Praten over vroeger is natuurlijk al hartstikke leuk, maar je kunt het ook opschrijven in een boek. Natuurlijk is niet iedereen een begenadigd schrijver. En dáár komt het project ‘Uw Verhaal Verteld’ van UVV Zoetermeer om de hoek. Wij koppelen vertellers (de oudere met een levensverhaal) aan schrijvers (een vrijwilliger die goed kan luisteren en schrijven) met als doel om voor de betreffende oudere een Levensboek te maken.

Het hele proces van kennismaken tot en met het opleveren van een compleet levensboek kost gemiddeld ongeveer 10 gesprekken in een periode van 4-6 maanden. Voor de verteller is het daarna klaar. Die houdt er wel een prachtig boek vol herinneringen aan over. De schrijver zou – als hij of zij dat leuk vindt – weer aan een nieuwe verteller gekoppeld kunnen worden.

Uiteraard is het maken van zo’n match tussen verteller en schrijver niet heel makkelijk. Er moet immers een ‘klik’ zijn, anders gaat het niet werken.  Soms duurt het dus wel even voordat er kan worden begonnen aan een nieuw Levensboek.

We zijn doorlopend op zoek naar nieuwe vertellers en schrijvers. Heeft u belangstelling? Bel ons op 079-2040806 of via email: levensboeken@uvv-zoetermeer.nl