Jaarverslag 2017 – Verslag coördinator Dienstencentra

InhoudsopgaveVorig artikel: ZiekenhuisVolgend artikel:  Verpleeghuizen

Onze vrijwilligers zijn actief in 4 dienstencentra:

  • Albrandswaard
  • Bijdorplaan
  • Gondelkade
  • Petuniatuin


Albrandswaard (Meerzicht)
Albrandswaard Meerzicht daar is op woensdagochtend een Kreasoos waar ook geborduurde kaarten, en 3D kaarten gemaakt worden. Dit ook weer onder begeleiding van enkele vrijwilligers die dat met veel plezier en aandacht doen.
Op de vrijdagochtend is er Koersbal. Daar nemen veel mensen aan deel en zij spelen het spel met veel enthousiasme.

Bijdorplaan (Driemanspolder)
Bij de Bijdorplaan wordt op maandagmiddag gesjoeld, ook daar zijn veel deelnemers die hieraan meedoen. Ook kan er een spelletje gespeeld worden zoals rummycub, of een potje kaarten.

 

Gondelkade (De Leyens)
Afbeeldingsresultaat voor handwerken
Op de Gondelkade hebben we een Handwerksoos waar elke donderdagmiddag, onder begeleiding van onze vrijwilligsters mooie handgeborduurde kleedjes, babycapes, gebreide truien, kaarten e.d gemaakt worden. De dingen die gemaakt zijn worden verkocht via bazaars en van de opbrengst wordt weer nieuw materiaal gekocht.

Petuniatuin (Seghwaert)
In de Petuniatuin is er elke werkdag vanaf 12.00 uur een Open Tafel project, wat inhoudt dat de bewoners van de desbetreffende Bejaardenwoningen, of van buiten af, daar kunnen eten. De maaltijden worden door de deelnemers zelf van te voren uitgekozen uit een lijst.
Dit wordt dan koelvers aangeleverd en door onze vrijwilligers opgewarmd en uitgeserveerd. Onze vrijwilligers nemen tijdens het eten ook plaats aan de tafel om het contact tussen de deelnemers te bevorderen, en voor de gezelligheid, en een praatje. Na de maaltijd ruimen de vrijwilligers alles op en zorgen dat alles weer schoon is.
Ook in de Petuniatuin is op vrijdagochtend een Creasoos, waar prachtige kaarten gemaakt worden en elke keer met een ander thema. En op vrijdagmiddag is er een Hobbyclub.

InhoudsopgaveVorig artikel: ZiekenhuisVolgend artikel: Verpleeghuizen