Verslag van de coördinator Dienstencentra

Vorig artikel: A12 Taxi ZoetermeerInhoudsopgaveVolgend artikel: Zo sterk als een paard
Marian Landers Coördinator Dienstencentra

In de dienstencentra zijn nog 17 vrijwilligers actief in vijf verschillende projecten:

In het project Open Tafel aan de Petuniatuin worden door UVV-vrijwilligers extern aangeleverde maaltijden 5 dagen per week opgewarmd en opgediend aan ouderen, waarbij ook aandacht gegeven wordt aan onderling sociaal contact. Aanspreekpunt voor deze activiteit is Thea Blankenspoor. Elders in dit jaarverslag staat een leuk stukje over de ervaringen van Thea.

Elke vrijdagochtend is er in de Petuniatuin ook een gezellige hobbyclub onder leiding van Ina van Put.

De handwerkclub aan de Albrandswaard was gedurende lange tijd gesloten vanwege Corona. Helaas lukte het niet meer om deze activiteit – die vóór Corona zeer succesvol was – weer op te starten. Daardoor is aan de Albrandswaard nu alleen nog het Koersbal over. Aanvoerder van deze ploeg, die voor de rest uit louter dames bestaat, is Wout de Leeuwerk.  

Aan de Gondelkade organiseren we elke donderdagmiddag een druk bezochte handwerkclub onder de bezielende leiding van Thea van der Aar.

Tenslotte is er nog de spellensoos aan de Bijdorplaan. Marja van der Tas heeft deze activiteit ruim 20 jaar geleid. In 2022 vond ze het wel genoeg en is ze gestopt. Het stokje werd geruisloos overgenomen door Lydia Appeldoorn.

Vorig artikel: A12 Taxi ZoetermeerInhoudsopgaveVolgend artikel: Zo sterk als een paard