Waar een wil is…

Ik wil jullie voorstellen aan Sabrina Weerstand. Ze werkt als vrijwilliger bij de Spoed Eisende Hulp in het Lange Land Ziekenhuis. Soms is het daar stil, soms erg druk. Soms worden mensen meteen geholpen, maar soms moet je wachten. En als je pech hebt, dan moet je heel lang wachten. Wees dan maar blij dat er mensen zijn als Sabrina. Zij maakt een praatje en stelt je – voor zover dat kan uiteraard – op je gemak.

Ik heb maar kort met haar gesproken. Toch viel me meteen op met hoeveel passie ze praat over haar job in het ziekenhuis. Bijvoorbeeld over een jong ventje dat met skiën een botbreuk had opgelopen. Toen het mannetje te horen kreeg dat hij een paar weken in het gips moest, was de teleurstelling natuurlijk erg groot. Maar dat ebde gelukkig weer snel weg nadat Sabrina hem een glaasje limonade inschonk en vertelde dat al zijn vriendjes straks hun naam op zijn gips zouden gaan zetten. Of over een vrouw met dubbele polsbreuk. Heel vervelend als die in de juiste stand terug moet worden gezet. Ze was alleen en moest erg lang wachten. En dus praat je wat. De patiënte bleek een biologie docent te zijn. Eén van de favoriete vakken van Sabrina. De tijd vloog dus om.

Samen met Sepehr (zie Jaarverslag 2017) is Sabrina elke zondag van 16:00 tot 20:00 op de SEH te vinden. Ze vormen zo ons jongste team met een gemiddelde leeftijd van 20,5 jaar. Elders in dit jaarverslag leest u ook over ons oudste (lees: meest ervaren) team….

Sabrina heeft heel bewust gekozen voor deze plek. Toen ze nog heel klein was wist ze al wat ze ging worden: dierenarts. Nu wil ze vooral mensen helpen. Ze wil dus arts worden. Helaas is ze niet de enige. Voor dit jaar is ze uitloot. In eerste instantie is ze daarom bij Happy Moose gaan werken. Maar daarnaast volgt ze de studie Gezondheid en Leven – Biomedische, Klinische en Gezondheids-wetenschap aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Daarmee kan ze uiteindelijk medisch onderzoeker worden. Maar ze wil méér. En van opgeven heeft ze nooit gehoord. Dus heeft ze zich alweer ingeschreven voor de opleiding tot arts, die volgend jaar start. Ze hoopt dat haar studie en het werk dat ze nu bij de SEH doet een beetje meehelpen haar kansen te vergroten. Aan haar motivatie zal het zeker niet liggen.

Ton Jense
Coördinator Communicatie & PR