We beginnen op stoom te komen….

      Geen reacties op We beginnen op stoom te komen….

Afgelopen week speelde ADO 2 oefenwedstrijden. Beide wedstrijden speelde ADO noodgedwongen met een piepjong elftal. Er zijn namelijk bijna 20 spelers weggegaan bij ADO. Naar een andere club of helemaal gestopt met voetballen. En tot nu toe zijn er pas 4 nieuwe spelers aangetrokken. Hopelijk komen er dus nog wat versterkingen bij. De fans snakken er naar, maar technisch directeur Joris Mathijsen is heel erg terughoudend. Elke nieuwe aanwinst moet beter zijn dan een eigen jeugdspeler die ook voor die positie beschikbaar is. Dat is wel een goed standpunt, omdat ook bij ADO het weinige beschikbare geld maar één keer kan worden uitgeven.

Dinsdagavond was er de traditionele ontmoeting in de voorbereiding bij en tegen amateurclub Laakkwartier. Dat werd een 0-7 overwinning. Afgelopen zaterdagmiddag was er de eerste serieuze tegenstander in de oefencampagne en wel de FCV Dender, een 2e klasser uit Belgie. Dus wel een profclub. Na een 1-0 voorsprong bij rust werd deze wedstrijd met 1-2 verloren. Er werd gespeeld op het Prinses Irene Sportpark in Rijswijk zonder publiek.

Deze week kwamen dan eindelijk eerste versterkingen binnen. Van MVV Maastricht kwam de aanvoerder Matteo Waem over, een talentvolle centrale verdediger en uit Turkije kwam Kursad Surmeli. Deze in Nederland geboren middenvelder van Turkse komaf is – net als Waem – een oude bekende van trainer Kalezic.

Ook op organisatorisch gebied is er nieuws te melden deze week. Voor de functie van Veiligheidsmanager werd Pieter Vink, oud-topscheidsrechter, aangetrokken. En dat is heel belangrijk, want als deze functie niet was ingevuld, dan zou ADO van de gemeente Den Haag geen vergunning krijgen om zijn thuiswedstrijden te spelen. De KNVB zou dan ook de licentie intrekken. In zijn introductie op de website van ADO Den Haag kun je lezen dat Pieter een zeer ervaren veiligheidsman is. Kortom: niets staat ons Grijze Reigâhs nu meer in de weg om komend seizoen weer veel lol te hebben in het Bingoal-stadion.

Zaterdagmiddag a.s. speelt ADO de volgende oefenwedstrijd uit bij de Belgische profclub SK Beveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *