WE MOCHTEN WEER!

      Geen reacties op WE MOCHTEN WEER!

Eindelijk was afgelopen vrijdag de zomerstop voorbij en konden we weer met De Grijze Reigâhs vanuit Zoetermeer naar het Bingoal-stadion om de eerste thuiswedstrijd van ADO van dit nieuwe seizoen te bezoeken.

En wat een verschil met vorig jaar oktober toen we voor de eerste keer gingen. Dat was met zijn drietjes in een particuliere auto. Nu gingen we met een vol busje en als er geen vakantiegangers waren geweest hadden dat er misschien wel 2 geweest.

Net als ADO zelf hadden wij ook nieuwe “spelers” aan boord. Er gingen 3 Grijze Reigâhs voor de eerste keer mee en ook chauffeur Erik van de UVV maakte zijn debuut. En net als alle chauffeurs van A12 Taxi Zoetermeer die ons vanaf januari vervoerden had ook hij het weer geweldig naar zijn zin. Vanaf nu blijven we dus met een aantal vaste vrijwillige chauffeurs van de UVV gaan met de busjes van Welthuis.

Aangekomen voor de koffie in de Brasserie van het stadion was er ook direct een hartelijk weerzien met de Haagse Grijze Reigâhs! Heel leuk was het om elkaar na een paar maanden weer terug te zien.

En oh ja, we gingen natuurlijk ook voor de wedstrijd. Als echte supporter hoop je altijd op een overwinning of in ieder geval een gelijkspel maar eigenlijk was dat gezien de huidige situatie waarin de club zich bevindt niet realistisch. Immers, er moet vanaf de grond af worden opgebouwd en dan heb je niet binnen een paar weken een volwaardig KKD-elftal. Dus nog ff geduld, er komen absoluut betere tijden! We waren daarom dan ook kansloos tegen een toch wel verrassend sterk Roda JC. In de eerste helft was de verdediging een gatenkaas en scoorde Roda daarom dus 3 keer (bij het tweede doelpunt wel geholpen door een blunderende grensrechter want die zag meters buitenspel over het hoofd). Daar stond tegenover dat Roda meerdere grote kansen onbenut liet.

De tweede helft nam Roda wat gas terug en stond ADO door een paar wijzigingen ook een stuk beter in de organisatie. Jammer genoeg werden een paar kleine kansjes niet benut zodat er door beide partijen niet meer werd gescoord. Hopelijk wordt de volgende wedstrijd doorgeborduurd op de tweede helft.

Na afloop gingen we zoals gewoonlijk weer in de Brasserie met elkaar aan het bier, de wijn of voor de chauffeurs een frisje. En daardoor werd het traditiegetrouw ondanks de vette nederlaag toch weer snel reuze gezellig.

Het gevolg was dat, nadat iedereen netjes thuis was afgezet, chauffeur Erik, mijn buurman Rob en ikzelf pas tegen 12 uur thuis waren.

Ron Kientz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *