Zet een kaars voor je raam vannacht……..

Nu het seizoen 2022-2023 als de figuurlijke nachtkaars is uitgegaan, rest ons nog slechts een korte reflectie op het seizoen, daags na het gelijke spel (2-2) tegen laagvlieger FC Dordrecht. Uiteraard waren de trouwe Grijze Reigâh’s weer aanwezig bij de laatste thuiswedstrijd in het Bingoal stadion. Wederom een teleurstellend resultaat, bij het afscheid van Dick Advocaat, de kleine generaal. De presentatie van het nieuwe thuisshirt was het hoogtepunt van deze avond.

Beperkende maatregelen
Na de uit de hand gelopen thuiswedstrijd in de promotiefinale tegen Excelsior, werden er beperkende maatregelen getroffen voor de toegang tot het Bingoal stadion. Hierdoor konden in het begin alleen de vaste seizoenkaarthouders naar binnen. Gelukkig kon na verloop van tijd iedereen wel weer naar het stadion komen.

Ambitieus plan nieuwe trainer
In augustus 2022 kwam Dirk Kuijt met ambitieuze plannen, als nieuwe trainer, naar ADO Den Haag. Hij zou het wel even gaan regelen en promotie naar de eredivisie zou prioriteit nummer 1 zijn. Een goed racepaard is echter nog geen goede ruiter. Dat is wel gebleken De realiteit in december 2022 zag er toch wel iets anders uit. Onderaan bungelend in de KeukenKampioen divisie, slecht spel en weinig zelfvertrouwen.

De kleine generaal
Na het onvermijdelijke ontslag van Dirk Kuijt, stapte Dick Advocaat naar voren om ADO Den Haag te gaan trainen. Een prachtig gebaar van de kleine generaal, die zijn sporen al ruimschoots had verdiend als speler en trainer in het betaald voetbal. Gepokt en gemazeld, kwam er zowaar een opleving en nieuw elan in het spel en de resultaten. Zijn roep om de nodige versterkingen in de winterstop werd helaas niet gehonoreerd. Langzamerhand namen de resultaten toch weer af. Sommige spelers bereikten niet hun niveau van vorig jaar en/of was de kwaliteit niet voldoende aanwezig. Finn van Breemen was wel de speler die positief opviel. De onduidelijkheid van de nieuwe eigenaar werd ook Dick Advocaat te veel. Aan het einde van het seizoen blijven veel vraagtekens onbetantwoord.

De Grijze Reigâh’s
Ondanks alle onstabiele factoren binnen ADO Den Haag, waren de Grijze Reigâh’s gedurende het hele seizoen wel stabiel aanwezig. Dit ondanks de tegenvallende resultaten en voor de ouderen ongunstige aanvangstijden. Met het winnen van de Dik Hooimeijer prijs 2022 werden geel/groen dekens aangeschaft voor de wintermaanden. Naast Grijze Reigâh’s uit Den Haag zijn er nu ook een vast aantal Grijze Reigâh’s uit Zoetermeer bijgekomen. Fijn om te zien dat ook zij van het arrangement genieten. Tevens zijn er op uitnodiging van John van Zweden aan aantal wedstrijden van de ADO Dames bezocht in zijn Legend Lounge. Voor het komende seizoen zijn er ook plannen om een aantal uitwedstrijden met de Grijze Reigâh’s te gaan bezoeken. Verder hopen we ook Grijze Reigâh’s uit Delft en Leidschendam/Voorburg te verwelkomen. De samenwerking met de Boodschappen Begeleidngsdient ( BBD) uit Den Haag en het UVV-Zoetermeer verliep dit seizoen weer prima. Aan het eind van de avond ontving onze voorzitter nog een hele fijne attentie van de Grijze Reigâh’s, nogmaals heel hartelijk dank hiervoor !!!

The Bold and the Beautiful ???
Zoals al eerder gememoreerd zijn de echte plannen van de nieuwe eigenaar ( BOLT) voor velen duister en vol vraagtekens. Dat frustreert niet alleen de trainer, maar ook de spelers en niet te vergeten de supporters. De arrogantie om alles achter de schermen te regelen en pas heel erg laat naar buiten te komen is een slechte zaak. Kom eens met een duidelijk plan naar voren, zodat iedereen weet waar men aan toe is. Zo niet wordt het The Bolt and the Nightmare.

Rondleiding door Bingoal stadion
Op woensdag 14 juni 2023 organiseert de Grijze Reigâh’s in samenwerking met ADO Den Haag een rondleiding met lunch en bingo.

Dromen
Ik zet een kaars voor mijn raam vannacht
en ik ga dromen dat promotie naar de eredivisie op mij wacht …….

Verslag: Cor van Welbergen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *