Zoetermeer Tegen Eenzaamheid

      4 reacties op Zoetermeer Tegen Eenzaamheid

In Zoetermeer is de community tegen eenzaamheid gestart. Zoetermeerse ondernemers, vrijwilligers, maatschappelijke organisaties en inwoners zetten zich samen in tegen eenzaamheid. In eerste instantie richt de community haar aandacht op ouderen. Gaandeweg breidt dit zich uit naar andere groepen, want eenzaamheid komt voor in alle leeftijden.

Uiteraard doet ook UVV Zoetermeer volop mee in dit prachtige initiatief. Onze voorzitter, Piet Bots heeft heeft bij de startbijeenkomst van de community veel oude en nieuwe bekenden ontmoet. Het kan toeval zijn geweest, maar de wethouder noemde zowel bij aanvang, als in haar slotwoord onze dienst Begeleid Vervoer als onderdeel van het bestrijden van eenzaamheid in Zoetermeer.

En uiteraard heeft Piet ook gebruik gemaakt van de gelegenheid om mensen te attenderen op ons nieuwe pareltje: De Boodschappen Begeleiding Dienst.

Hier vind je nog een leuke film met interviews van de ondernemers en vrijwilligers die de startbijeenkomst bijwoonden.

4 gedachten over “Zoetermeer Tegen Eenzaamheid

 1. Annie

  Hallo,wat fijn dat er voor ouderen wat gedaan word, is hard nodig sinds de intrede van de digitale wereld ,kinderen en kleinkinderen GAMEN liever enzovoort, ik hoor t veel om me heen ,maaaar niemand wil als EENZAAM betiteld worden ,vind dat zo’n NAAR woord ik ben zelf 71 jaar, zoals iedereen wel eens eenzaam ondanks man en kinderen en kleinkinderen.
  Wij hebben genoten van de film blinded …heb twee buren meegenomen,maar wat een weinig mensen zeg ,dat komt door dat woord,o ik ben niet eenzaam hoor zeggen ze liever .zelf heb ik 10 jaar als vrijwilliger in t verpleeghuis gelopen,veel eenzaamheid gezien helaas .Toch bedankt voor de film met vriendelijke groeten Annie van Opijnen

  1. Ton Jense Auteur bericht

   Fijn dat je het zo naar je zin hebt gehad. En je hebt beslist een punt als je zegt dat er weinig mensen zijn die zullen aangeven eenzaam te zijn. De aanmelding is juist daarom veelal via de eerste lijns zorg verlopen. Zoals je zelf aangeeft, komen zorgverleners de eenzame mensen wel tegen. En dan hoeft het woord eenzaamheid echt niet te vallen om iemand te kunnen uitnodigen voor een lunch, theatervoorstelling of iets dergelijks…
   We hopen dat we mensen die (al is het dan maar af en toe) eenzaam zijn, een leuke ochtend of middag hebben kunnen bezorgen. En ik denk dat dit gelukt is.

 2. Annie

  Helaas voor ouderen geen succes, te weinig info hier over vind ik ,weinig mensen wisten ervan helaas ,wat was de opbrengst voor die EENZAME oudjes????

 3. Ton Jense Auteur bericht

  Je schrijft: “Helaas voor ouderen geen succes, te weinig info hier over vind ik ,weinig mensen wisten ervan helaas ,wat was de opbrengst voor die EENZAME oudjes????”

  Ik splits deze reactie op in twee delen….
  1. We hebben niet genoeg mensen bereikt
  2. Je wilt weten wat de goed doel actie heeft opgebracht.

  Over punt 1: We hebben 160 ouderen een of meer leuke uitjes bezorgd. Dat zijn er 50 méér dan het jaar ervoor. In Zoetermeer wonen naar schatting zo’n 4000 kwetsbare ouderen. Een flink deel daarvan zou eenzaam kunnen zijn. Dus in absolute zin heb je wel gelijk. Maar mensen lopen nu eenmaal niet met een button rond waarop staat “Help. Ik ben eenzaam”. Vorig jaar hadden we ook veel asnmeldingen van mensen die niet tot de doelgroep behoorden. Daarom hebben we er bewust voor gekozen om de aanmelding via de eerste lijns verzorging te laten verlopen.

  Over punt 2: Ik weet het niet. De opbrengst wordt beheerd door de stichting “Samen vieren we kerst”.
  Met de opbrengst worden wensen van ouderen gerealiseerd. Vorig jaar hebben ze ook een donatie verstrekt aan de organisatie van de rolstoelvierdaagse. Als je wilt weten hoeveel geld er dit jaar is opgehaald, dan kun je de stichting benaderen. Ruud Scholten is de voorzitter.
  E-mail: rascholten@gmail.com

  Als je ideeën hebt over hoe we het beter kunnen doen dan hoor ik die graag van je..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *